Hollandse stamppot

Ingrediënten stamppot

  • 500 g biologisch rundergehakt 
  • 4 biologische rundersaucijzen 
  • 1 kg biologische aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 g biologische boerenkool, gewassen en grof gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 100 ml biologische melk
  • 50 g biologische boter
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding!

  • Kook de aardappelen in een grote pan met licht gezouten water tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat ze even uitstomen.
  • Terwijl de aardappelen koken, blancheer je de boerenkool gedurende ongeveer 5 minuten in een andere pan met kokend water. Giet de boerenkool af en laat deze uitlekken.

De grote klus!

  • Verhit een beetje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rundersaucijzen tot ze gaar zijn en mooi bruin aan de buitenkant. Haal ze uit de pan en snijd ze in plakjes.
  • In dezelfde pan voeg je en/of het rundergehakt toe en bak je het rul en bruin. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn.
  • Verwarm de melk in een kleine pan of in de magnetron.
  • Stamp de gekookte aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg geleidelijk de verwarmde melk en boter toe en blijf stampen tot je een smeuïge puree hebt. Breng op smaak met zout en peper.

tijd om te smullen!

  • Meng de geblancheerde boerenkool door de puree en roer goed.
  • Serveer de boerenkoolstamppot op borden en leg de plakjes rundersaucijzen en/of het rundergehakt er bovenop.
  • Dit gerecht combineert de smaak van biologisch rundergehakt en rundersaucijzen met een heerlijke boerenkoolstamppot. Smakelijk eten!