Hollandse stoofpot
Ingrediënten 4 personen:
- 3 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
- 2 laurierblaadjes
- 4-5 takjes verse tijm
- 4-5 takjes verse rozemarijn
- 1 liter runderbouillon (bij voorkeur biologisch)
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels boter
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Biologische schenkel
- Biologische braadlappen
- Biologisch hacheevlees
- 2 uien, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 3 wortelen, in plakjes gesneden
Voorbereiding!
- Verhit een beetje olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
- Bestrooi de schenkel, braadlappen en hacheevlees met zout en peper en bak ze aan beide zijden bruin in de pan. Haal het vlees uit de pan en leg het opzij.
- Voeg de uien en knoflook toe aan dezelfde pan en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de bloem toe en roer goed om een roux te vormen.
De grote klus!
- Plaats het vlees terug in de pan en voeg de wortelen, bleekselderij, laurierblaadjes, tijm en rozemarijn toe.
- Giet de runderbouillon over het vlees en groenten en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de stoofpot ongeveer 2-3 uur sudderen, of tot het vlees lekker mals is en uit elkaar valt.
tijd om te smullen!
- Verwijder de laurierblaadjes en de takjes tijm en rozemarijn voor het serveren.
- Serveer je Hollandse stoofpot met aardappelpuree, aardappelpannenkoekjes, of vers brood. Geniet van je biologische stoofpot!