Hollandse stoofpot

Ingrediënten 4 personen:

  • 3 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 4-5 takjes verse tijm
  • 4-5 takjes verse rozemarijn
  • 1 liter runderbouillon (bij voorkeur biologisch)
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Biologische schenkel        
  • Biologische braadlappen
  • Biologisch hacheevlees
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 wortelen, in plakjes gesneden

Voorbereiding!

  • Verhit een beetje olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
  • Bestrooi de schenkel, braadlappen en hacheevlees met zout en peper en bak ze aan beide zijden bruin in de pan. Haal het vlees uit de pan en leg het opzij.
  • Voeg de uien en knoflook toe aan dezelfde pan en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de bloem toe en roer goed om een roux te vormen.

De grote klus!

  • Plaats het vlees terug in de pan en voeg de wortelen, bleekselderij, laurierblaadjes, tijm en rozemarijn toe.
  • Giet de runderbouillon over het vlees en groenten en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de stoofpot ongeveer 2-3 uur sudderen, of tot het vlees lekker mals is en uit elkaar valt.

tijd om te smullen!

  • Verwijder de laurierblaadjes en de takjes tijm en rozemarijn voor het serveren.
  • Serveer je Hollandse stoofpot met aardappelpuree, aardappelpannenkoekjes, of vers brood. Geniet van je biologische stoofpot!