Ontdek de smaak van Kemperkip!

Biologische kippenvlees met een verhaal

Bij Bioboerderijvlees introduceren we met trots een nieuwe toevoeging aan ons assortiment: biologisch (landhoen) kippenvlees van KemperKip. We geloven in de essentie van eerlijk en smaakvol vlees dat op verantwoorde wijze wordt geproduceerd. KemperKip staat bekend om zijn unieke aanpak die resulteert in hoogwaardig kippenvlees met een uitzonderlijke smaak.

Wat maakt KemperKip zo bijzonder? Het begint bij de manier waarop hun kippen (landhoen) worden grootgebracht. Deze dieren krijgen bijna twee keer zo veel tijd om te groeien in vergelijking met reguliere kippen. Deze langzame groei draagt bij aan de ontwikkeling van steviger en smaakvoller vlees. Bovendien worden de kippen gehouden volgens strikte biologische normen, zonder gebruik van antibiotica, groeibevorderaars of kunstmatige toevoegingen. De voeding van de kippen bestaat voor minimaal 95% uit biologisch geteelde grondstoffen, waarvan minimaal 65% granen zijn, wat de kwaliteit van het vlees verder versterkt.

IMG_0364

De passie van 'Kemperkip'

Een ander belangrijk aspect van de KemperKip filosofie is diervriendelijkheid. De kippen genieten van een leven in de buitenlucht, met ruime hokken waarin ze vrij kunnen bewegen en natuurlijk daglicht hebben. Ze hebben onbeperkt toegang tot voer en drinkwater en kunnen naar hartenlust scharrelen in het gras, onder struiken en bomen. Het welzijn van de dieren staat centraal bij KemperKip, wat resulteert in gezondere en gelukkigere kippen.

Het productieproces van KemperKip is zorgvuldig en ambachtelijk. Elke kip wordt opgevoed door kleinschalige pluimveehouders die nauw samenwerken met KemperKip. Hierdoor wordt maximale controle over de kwaliteit en herkomst van het vlees gegarandeerd. De hele productieketen staat onder toezicht van Skal, de officiƫle instantie voor biologische producten, wat extra vertrouwen geeft in de integriteit van het product.

IMG_0364

Eerlijk & Traceerbaar kippenvlees

Het kippenvlees dat Bioboerderijvlees aanbied is verpakt in skinverpakking. Dit behoudt zijn mooie uitstraling, zelfs in de diepvries, doordat er geen ijsvorming aan de binnenkant optreedt. Op elke verpakking staat bovendien een boercode vermeld, die op de website van KemperKip kan worden ingevoerd om te achterhalen bij welke pluimveehouder de kip is opgegroeid. Dit biedt maximale transparantie over de herkomst van ons kippenvlees, zodat je met een gerust hart kunt genieten van eerlijk en traceerbaar voedsel

Kortom, met KemperKip brengen we bij Bioboerderijvlees een product op de markt dat niet alleen goed is voor jou als consument, maar ook voor de dieren, het milieu en de lokale gemeenschap. Kies voor KemperKip en geniet van eerlijk en heerlijk kippenvlees dat met zorg en passie is geproduceerd.

IMG_0493