Klein verhaal over ons

Jonge ondernemer Alexander

“Ik volg de HBO-opleiding ‘Zelfstandig Ondernemerschap & Retailmanagement’ op Avans in Breda. Het ondernemerschap zit mij in het bloed, je kunt er je ideeën, passie en creativiteit goed in kwijt. Ik hou van goed, lekker en verantwoord eten en drinken, dus de keuze van het opzetten van een online retail business in nauwe samenwerking met een biologische veehouder was voor mij snel gemaakt. Ik hoop en vertrouw erop dat we onze klanten van het BioBoerderij vlees tot tevreden en vaste klanten kunnen maken.    

agrarische ondernemer Emiel van Heining & hoef

“Vierde generatie boer”. Mijn vader stapte eind jaren ‘80 na een bezoek aan Nieuw-Zeeland over van een gangbaar melkveebedrijf naar een biologisch melkveebedrijf. Het moest toen allemaal anders. Hij had een heldere visie over boeren in combinatie met de natuur. Van mijn vader heb ik geleerd dat boeren en natuurbehoud prima kunnen samengaan met een biologische bedrijfsvoering. Ik geniet iedere dag weer van mijn runderen, schapen en varkens buiten in de natuur. Hier horen bloeiende akkerranden met bijzondere vlinders en insecten of graslanden met een grutto of een nest kievitseieren bij. Met passie en bezieling werk ik aan mijn natuurvriendelijk- en circulair bedrijf voor een duurzame toekomst. Het smaakvolle biologische vlees van onder andere onze Brandrode runderen is het bewijs dat natuurbeheer en verantwoord vlees produceren prima samen kunnen gaan.

Heining & Hoef is biologisch gecertificeerd bij Skal onder nummer 103421. Het vlees (rund- en varkensvlees) van Heining & Hoef wordt verwerkt in de eigen biologische slagerij, www.onzebioslager.nl, te Breda. 

OnzeBioSlager verwerkt biologisch vlees uit regio. De biologische slagerij is een samenwerking tussen Emiel Anssems van Heining & Hoef, Boer Bas van de gelijknamige biologische varkenshouderij en Tijn van Breugel, een deskundige in levensmiddelentechnologie en een kenner van vlees.

Een deel van de Brandrode runderen van Heining & Hoef wordt verkocht via Bioboerderijvlees.