Waar komt het vlees vandaan?
Biologische varkens in het veld
Onze biologische ‘Varkens in het veld’ worden gehouden op de biologische boerderij Heining & Hoef in Teteringen en op de biologische varkensfarm van Boer Bas in Rucphen. Op Heining & Hoef wordt een natuurinclusief en circulair bedrijfsmodel gehanteerd. De varkens kunnen buiten in het veld wroeten in de grond, spelen en opgroeien in een natuurlijke omgeving. Bij Boer Bas leven de zeugen (“de mama-varkens”) in één grote groep. Een stal met een groot ligbed van stro, een uitloop met weide en een modderige poel. Boer Bas’ vleesvarkens worden gevoerd met biologische granen, bio-erwten en bio-zonnepitten.

behoud van biodiversiteit
De varkens van beide farms leveren niet alleen smakelijk biologisch kwaliteitsvlees op, maar de ‘Varkens in het veld’ dragen ook bij aan het behoud van biodiversiteit. Door het wroeten in de grond en het eten van grassen en kruiden, dragen ze bij aan de bodemkwaliteit en de groei van planten en bloemen. Ook eten de varkens de restmaterialen op van de akkerbouw op de boerderij, waardoor er minder voedselverspilling is. Het vlees van de ‘Varkens in het veld’ is van hoge kwaliteit en heeft een uitstekende smaak. Dit komt doordat de varkens een gevarieerd dieet hebben en voldoende beweging krijgen. Bovendien wordt het vlees op ambachtelijke wijze verwerkt en verpakt, zodat de smaak en kwaliteit behouden blijven. Een vleesvarken weegt 125 kg als hij naar de slacht gaat.
Door te kiezen voor biologisch vlees van ‘Varkens in het veld’ draagt u bij aan een biologische en natuur-inclusieve voedselproductie. U kunt bij ons terecht voor verschillende producten van het varken zoals hamburgers, varkenshaas spiesjes en speklapjes. Ideaal voor de zomerse BBQ!
